Σχετικά με εμένα

Είμαι η Δήμητρα – Ασπασία Σούκερα και είμαι λογοθεραπεύτρια στο νησί της Κέρκυρας.

Είμαι η Δήμητρα – Ασπασία Σούκερα και είμαι Λογοθεραπεύτρια στο νησί της Κέρκυρας. Αποφοίτησα από το Α.Τ.Ε.Ι Ηπείρου – Τμήμα Λογοθεραπείας το 2017. Έκτοτε, ασκώ το λειτούργημα της λογοθεραπείας, παρακολουθώντας παράλληλα πληθώρα σεμιναρίων και επιμορφώσεων με απώτερο σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων και της εμπειρίας μου, σχετικά με τον ευαίσθητο πληθυσμό των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Κατά την επαγγελματική μου καριέρα, είχα την ευκαιρία να εργαστώ με διάφορες ηλικίες και διαταραχές. Απέκτησα την εμπειρία μου απασχολούμενη σε κέντρα λογοθεραπείας, ΚΔΑΠ και νηπιαγωγεία (παράλληλη στήριξη), παρακολουθώντας ταυτόχρονα επιστημονικές εποπτείες με στόχο την εξειδίκευση και εξατομίκευση των αξιολογήσεων και θεραπειών.

Το 2021 δημιούργησα το «Λογοποιώ», έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά, αγάπη και ενδιαφέρον προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Με επιστημονική κατάρτιση, κλινική εμπειρία και συνεχή επιμόρφωση, διεξάγω λογοθεραπευτικές αξιολογήσεις και θεραπείες αναφορικά με μια ποικιλία διαταραχών.

Οι διαταραχές με τις οποίες ασχολούμαι κλινικά, περιλαμβάνουν τις Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός), τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), τις Αρθρωτικές/Φωνολογικές Διαταραχές, τις Διαταραχές Κινητικού Προγραμματισμού (Δυσπραξία), τις Διαταραχές έκφρασης και αντίληψης του λόγου, καθώς επίσης τα Σύνδρομα (Σύνδρομο Down) και τη Νοητική Υστέρηση.

Οι εξειδικεύσεις, οι οποίες έχω αποκτήσει, είναι οι κάτωθι:

  • TEACCH: Fundamentals of Structured Teacching.
  • Λογόμετρο – ψυχομετρικό εργαλείο εκτίμησης σχολικών δεξιοτήτων.
  • The Greenspan Floortime Approach.
  • Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία – SIMATA (Signs make talk).
  • PECS (Picture Exchange Communication System).
  • Μέθοδος Hanen για την πρώιμη παιδική ηλικία.
  • Στοματοπροσωπικές Ασκήσεις – Μυολειτουργική Αποκατάσταση.
  • Αυτισμός – Κλινική Εικόνα και Διαχείριση Συμπεριφορών.
  • Επιπροσθέτως, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφώσεις με πληθώρα θεμάτων όπως «Τεχνικές Ανάπτυξης του Προφορικού Λόγου», «Παρέμβαση στις Αρθρωτικές και Φωνολογικές Διαταραχές» και «Πραγματολογικές Δυσκολίες και Διαταραχή Αυτισμού Φάσματος – Αξιολόγηση και Παρέμβαση».

Το 2022, αποφάσισα να δημιουργήσω το «Λογοποιώ» e-shop ώστε να μοιραστώ με συναδέλφους και γονείς το Εξειδικευμένο Υλικό Λογοθεραπευτικών Παρεμβάσεων (βασισμένο στην κλινική εμπειρία) που εγώ η ίδια δημιουργώ για τις ανάγκες που προκύπτουν στο θεραπευτικό πλαίσιο. Το υλικό αυτό έχει ήδη βοηθήσει ένα μεγάλο αριθμό συναδέλφων σε Ελλάδα και Κύπρο, καλύπτοντας τις καθημερινές θεραπευτικές ανάγκες τους.

.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σε απασχολεί, επικοινώνησε για να κλείσουμε ένα ραντεβού αξιολόγησης